Κιλιμάντζαρο: Φωτιά στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής

12/10/2020
by
Κιλιμάντζαρο: Φωτιά στο ψηλότερο βουνό της Αφρικής

Συνεχίζονται στην Τανζανία οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς, που έχει ξεσπάσει στις πλαγιές του όρους Κιλιμάντζαρο, την υψηλότερη κορυφή της Αφρικής.

Μέλη της Αρχής Εθνικών Πάρκων της Τανζανίας (Tanapa) και εθελοντές μάχονται για την κατάσβεση που ξέσπασε την Κυριακή.

Οι προσπάθειές ωστόσο δυσχεραίνουν λόγω του υψόμετρου αλλά και των ισχυρών ανέμων.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα πώς ξεκίνησε η φωτιά.

«Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη και οι πυροσβέστες, κυβερνητικοί φορείς και ντόπιοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον περιορισμό της», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο Pascal Shelutete, αξιωματούχος της Tanapa.

Η Αρχή των Εθνικών Πάρκων της Τανζανίας  ανέφερε σε μια δήλωση ότι έχει λάβει «κάθε μέτρο για να διασφαλίσει ότι η πυρκαγιά δεν θα επηρεάσει τη ζωή των τουριστών, των αχθοφόρων και των ξεναγών»

Το όρος Κιλιμάντζαρο, ύψους 5.895 μέτρων είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι το ανεβαίνουν κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες του BBC

Don't Miss

Βοιωτία: Διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα για πυρκαγιά

Βοιωτία: Διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα για πυρκαγιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε οικοπεδικό χώρο, στην Τ.Κ. Άσκρη του δήμου
Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή licantén της Χιλής

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή licantén της Χιλής

Με 8 επίγειες ταξιαρχίες, ελικοπορικές ταξιαρχίες και αεροπορικό εξοπλισμό από