Η φετινή αντιπυρική περίοδος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ήταν η δυσκολότερη της τελευταίας δεκαετίας από πλευράς κλιματολογικών συνθηκών και επικινδυνότητας, όπως αναφέρει η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε ανακοίνωσή της που υπογράφει ο περιφερειακός διοικητής Κωνσταντίνος Κούκουρας.
Όπως ενημερώνει, η φετινή αντιπυρική περίοδος «κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη παρά τις αντίξοες και ακραίες κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν και αυτό φαίνεται από την πολύ μεγάλη μείωση του αριθμού των πυρκαγιών αλλά και των καιγομένων εκτάσεων σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειάς μας, συγκριτικά με την προηγούμενη αντιπυρική περίοδο».
Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές
Οι μεγαλύτερες πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στο δάσος Λευκίμης Έβρου (2.800 στρέμματα), στο περιαστικό Άλσος Νυμφαίας Ροδόπης (120 στρέμματα), στη δασική περιοχή Αντιφιλίππων Καβάλας (300 στρέμματα), στο Δασοχώρι Ξάνθης (800 στρέμματα) και στους Ποταμούς Δράμας (250 στρέμματα). Όλες οι πυρκαγιές αντιμετωπίσθηκαν άμεσα και οριοθετήθηκαν εντός του πρώτου 24ωρου από την εκδήλωση τους.
Γενικά συμπεράσματα
Η επιτυχής αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών της φετινής αντιπυρικής περιόδου οφείλεται «κατά κύριο λόγο στον επαγγελματισμό και στην αυξημένη ετοιμότητα που επέδειξαν τα στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας, στην αξιοπιστία των οχημάτων και μηχανημάτων που διαθέτουμε, στην άριστη και άμεση συνεργασία που είχαμε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες οι οποίοι συνέβαλαν και αυτοί ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης και καταστολής, στα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την αναμετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων για την πρόληψη των πυρκαγιών και τέλος στη σωστή συμπεριφορά των πολιτών, οι οποίοι γνωρίζοντας τους κινδύνους, απέφυγαν να προβούν σε ενέργειες απερίσκεπτες όπως το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιονδήποτε λόγο», καταλήγει η ανακοίνωση.
xronos.gr