Οι καλές καιρικές συνθήκες, έβγαλαν τους “απρόσεκτους” στην ύπαιθρο της Ηλείας και σε τέσσερις περιπτώσεις τις προηγούμενες πέντε ημέρες, είχαμε συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια αλλά και από πρόθεση.

Στις 13 Μαρτίου συνελήφθη άντρας στην περιοχή Συκιά της Δ.Ε. Ωλένης ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ, 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ομοίως και στις 14 Μαρτίου συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Kουκουνάρι της Τ.Κ. Καλλιθέας, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ, 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη ενώ ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Στις 16 Μαρτίου συνελήφθη από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Σμουρτιά της Τ.Κ. Καλλιθέας, του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και επίσης του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, ενώ ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Τέλος είχαμε χθες 17/3 μια σύλληψη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, ενός άνδρα, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση, στην περιοχή Σπαρτουλιά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας του νομού Ηλείας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Οι περισσότερες από τις παραπάνω περιπτώσεις ήταν καύσεις υπολειμμάτων καλλιεργειών όπου ξέφυγαν είτε σε αγροτικές είτε σε δασικές εκτάσεις, κάνοντας στάχτη ευτυχώς μικρές εκτάσεις γης.

Σε κάθε περίπτωση ακόμα και εκτός αντιπυρικής περιόδου όλοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην ύπαιθρο με τις καύσεις καθώς ασχέτως εποχής μπορεί να εξελιχθούν μεγάλες πυρκαγιές που θα ευνοήσουν οι καιρικές συνθήκες και θα επεκταθούν τάχυστα με δυσάρεστα αποτελέσματα.

ilialive.gr