Οι δασικές και οι αστικές πυρκαγιές απασχόλησαν φέτος το καλοκαίρι έντονα τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες όλης της Ελλάδας , χωρίς να αφήνουν από έξω την υπηρεσία της Ροδόπης που σε πολλές χρονικές στιγμές πριν προλάβει να ολοκληρώσει μια κατάσβεση , δέχονταν κλήσεις ταυτόχρονα για αντιμετώπιση άλλων περιστατικών.

Το δύσκολο καλοκαίρι που ακόμη συνεχίζεται αφού η φύση εξακολουθεί να είναι στεγνή και επίφοβη για νέα συμβάντα, είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή μέρους του υλικού πυρόσβεσης.

Αυτή την ανάγκη ήρθαν να καλύψουν οι δωρεές πολιτών που πρόσφεραν χρηματικά ποσά τα οποία μετατράπηκαν σε αγορά ειδών αναγκαίων για τις κατασβέσεις και προσφέρθηκαν σήμερα στην υπηρεσία της Κομοτηνής.

Ο επιχειρηματίας πυροσβεστικών ειδών Νίκος Στεργίου παρέδωσε μάνικες και αυλούς για την δημιουργία δικτύων κατά την διάρκεια της κατάσβεσης , υλικά που εύκολα καταστρέφονται κατά την χρήση τους.

Α.Αραμπατζίδης : “Αυτό που συνέβη τον τελευταίο μήνα στην ΠΥ Κομοτηνής ήταν πραγματικά μοναδικό”.

Eρχόντουσαν στην ΠΥ Κομοτηνής με σακούλες από το μάρκετ γεμάτες προιόντα για να μας ενισχύσουν , και μετά από ερωτήσεις για το ποιές είναι οι ανάγκες , έσπευσαν , και δίνοντας χρήματα σε επαγγελματίες με πυροσβεστικά είδη , αγοράστηκαν τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στις κατασβέσεις. δήλωσε ο διοικητής της ΠΥ Κομοτηνής Α.Αραμπατζίδης.

Και οι ξενοδόχοι της Κομοτηνής παρείχαν βοήθεια κατά την διάρκεια των πυρκαγιών προσφέροντας υλικά αλλά και διαμονή κατά την διάρκεια της παρουσίας μεγάλου αριθμού πυροσβεστών τις ημέρες των κατασβέσεων.

maronnews.gr