Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣ – Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τον αριθμό να αυξάνεται σε 183 Πυροσβέστες.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά Ξυλοκάστρου στην Κορινθία με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι πολύ ισχυροί και δυσχαιρένουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγιση της από τις δυνάμεις που έχουν σπεύσει στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 10.51 σε αγροτοδασική έκταση και άμεσα επεκτάθηκε σε δασική έκταση χωρίς ωστόσο να απειλείται κατοικημένη περιοχή.

Στο έργο κατάσβεσης συνδράμουν 183 πυροσβέστες (συμπεριλαμβανομένων 6 ομάδων δασοκομάντος), 34 οχήματα, 6 ελικόπτερα (εκ των οποίων το ένα για συντονισμό) και 13 αεροσκάφη. Συνδρομή στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ έχουν κινητοποιηθεί και 2 μηχανήματα έργου από ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών σε Αττική, Στερεά Ελλάδα, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο.