Ένα αξέχαστο απόγευμα πέρασαν 150 και πλέον παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, χθές Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, ημέρα σχολικού αθλητισμού, κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του 11 fire camp που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ευρώτα, ο σύλλογος Δράσεις Πολιτών και η Π.Υ. Γυθείου μαζί με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς.

Σε ένα εξαιρετικό χώρο, στον βοτανικό κήπο του Ιπποκράτη, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να τρέξουν, να διασκεδάσουν με τις αθλητικές πυροσβεστικές δοκιμασίες και να ενημερωθούν για τις πυροσβεστικές δραστηριότητες από τους 25 εθελοντές πυροσβέστες, το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού Μυρτιάς και τον Διοικητή της Π.Υ. Γυθείου Αντιπυραρχο Κώστα Γραφάκο.

Στις 4 διαφορετικές δράσεις που αναπτύχθηκαν στο 11 fire camp ξεχωριστό ρόλο είχε η συμμετοχή του πληρώματος ΕΚΑΒ των Μολάων όπου με πολύ υπομονή, καλή διάθεση και μεγάλο ενδιαφέρον οι διασώστες ενημέρωσαν κατά ομάδες τα παιδιά για τις πρώτες βοήθειες σε περίπτωση τραυματισμού, την ανάγκη πρόληψης και τα μέρη του ασθενοφόρου οχήματος.

Οι γονείς, κηδεμόνες και συνοδοί των παιδιών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές αρχές πρόληψης και αποφυγής μια έναρξης πυρκαγιάς, να μάθουν για την δυνατότητα άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης μιας πυρκαγιάς στην έναρξη της και να κάνουν κατάσβεση με την χρήση φορητού πυροσβεστήρα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό κάδο.

Ιδιαίτερη τιμή στην δράση αυτή ήταν η παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα κυρίου Δήμος Βέρδος ο οποίος συνόδευσε τον Δήμαρχο της αδερφοποιημένης πόλης της Γερμανίας Gau-Algesheim και των μελών της αποστολής που επισκέφθηκαν τον Δήμο Ευρώτα στα πλαίσια των δράσεων αδελφοποίησης των δύο Δήμων. Μαζί τους η εμπνευστής της αδερφοποίησης GauAlgesheim – Ευρώτα, κύρια Πέγκυ Καραμπατου που συνόδευε από την Γερμανία την αποστολή.

Την ευθύνη για την ανάπτυξη και αυτής της δράσης fire camp είχε ο εμπνευστής της ιδέας Κώστας Γραφάκος.

Την επιμέλεια των εικόνων και βίντεο της δράσης, όπως και κάθε δράσης για την Π.Υ. Γυθείου και τον σύλλογο Δράσεις Πολιτών είχε ο εξαιρετικός γνωστής Κυριάκος Κουτρουβιδης.

Την μεταφορά και την ανάπτυξη των οργάνων των πυροσβεστικών δράσεων ανέλαβε ο Εθελοντής Πυροσβέστης και Αντιπρόεδρος του συλλόγου Δράσεις Πολιτών Κώστας Καπουρελάκος.