Σάμος: Ζητούν να ανοίξει εκ νέου το μητρώο εγγραφής εθελοντών πυροσβεστών

16/05/2022
by
Σάμος: Ζητούν να ανοίξει εκ νέου το μητρώο εγγραφής εθελοντών πυροσβεστών

Το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αναγνώριση των εθελοντών πυροσβεστών οι οποίοι μέχρι σήμερα εντάσσονται σε εθελοντικά κλιμάκια χωρίς να είναι πιστοποιημένοι και εγγεγραμμένοι στο μητρώο της πολιτικής προστασίας φαίνεται ότι μονοπώλησε την συνεδρίαση του πρόσφατου συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Σάμου. Αποφασίστηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να ανοίξει εκ νέου το μητρώο εθελοντών της πολιτικής προστασίας για να εγγραφούν οι εθελοντικές οργανώσεις που έχουν μείνει εκτός από το 2014.

Εξάλλου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών του πυροσβεστικού σώματος και των δασικών υπηρεσιών που αφορούν τις δράσεις πρόληψης και προστασίας των δασικών εκτάσεων από δασικές πυρκαγιές.

Τέθηκε εκ νέου και το θέμα τις τοποθετήσεις υδατοδεξαμενών σε σημεία που είναι δύσκολη η πρόσβαση των οχημάτων για ανεφοδιασμό. Ήδη από την Παρασκευή ξεκίνησε η εκπαίδευση των εθελοντών πυροσβεστών έξι εθελοντικών κλιμακίων που έχουν ήδη πιστοποιηθεί από το υπουργείο πολιτικής προστασίας.

ertnews.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά εν ύπαιθρο στην Αχαρνές

Πυρκαγιά εν ύπαιθρο στην Αχαρνές

30 τετραγωνικά σκουπίδια γίνεται κατάσβεση
Φωτογραφικό στιγμιότυπο από άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος

Μπράβο σε όλους για την εγρήγορση