Η άμεση επέμβαση επίγειων και εναέριων μέσων βοήθησε στην γρήγορη οριοθέτηση της φωτιάς

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα της Κυριακής (16/7) για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον περιφερειακό δρόμο του Άγιου Λουκά στη Λαμία και συγκεκριμένα κάτω από τις κεραίες του Προφήτη Ηλία η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις καίγοντας αρχικά ξερά χόρτα και πουρνάρια.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή από περιπολικό όχημα της Πυροσβεστικής που ήταν στο σημείο και άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις με δέκα οχήματά και 31 Πυροσβέστες ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν αρχικά και τα δυο αεροπλάνα PZL που σηκώθηκαν από το αεροδρόμιο της Λαμίας και έκαναν ρίψεις.

Οι Πυροσβέστες κατάφεραν γρήγορα να περιορίσουν την φωτιά πριν επεκταθεί προς το δάσος και στην συνέχεια τέθηκε υπό έλεγχο ενώ συνέδραμαν στην κατάσβεση και τρία αεροπλάνα Air Tractor από την Αγχίαλο και ενα ελικόπτερο Erickson. Στην κατάσβεση της συνέδραμαν και υδροφόρες του Δήμου Λαμιέων και μηχανήματα.

Περιπολικά της Αστυνομίας διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων στον Περιφερειακό μέχρι να οροθετηθεί η φωτιά και να φύγει ο πυκνός καπνός που σκέπασε την περιοχή.